Doorgaan naar hoofdcontent

Denim master bedroom

Voor de nieuwe master bedroom heb ik het thema 'Denim' bedacht. De gordijnen werden dus van 15 meter spijkerstof genaaid. Met de Ikea tunnelband en bijbehorende gordijnhaken is het heel gemakkelijk om zelf drievoudige plooien te maken in een gordijn, zonder de plooien te hoeven stikken (voor de luie naaisters dus). Alleen de totale lengte van de gordijnen zorgde voor wat werk. Een zoompje aan alle kanten een de tunnelband opstikken, en mijn gordijnen waren klaar.


 
Ik kocht de Ikea Tarva ladekast. Het in elkaar zetten van Ikea kastjes is eigenlijk een guilty pleasure van me, dus dat ging zonder problemen. De zijkanten en bovenblad van de kast schilderde ik in Indigo Blauw. Daarna bekleedde ik de voorkant van de laden met gedeeltelijk stukken van oude jeans en overgebleven stof van de gordijnen. En zo krijg je een stoer resultaat, al zeg ik het zelf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.