Doorgaan naar hoofdcontent

Verbouwing

Al sinds carnaval plaatste ik geen nieuwe berichten. En dat komt door de verhuizing, of eigenlijk verbouwing. We hebben namelijk 7 april de sleutel gekregen van ons nieuwe huis. En dat hakt erin.
Sindsdien zijn we heel druk geweest met de kamers strippen. De woonkamer en alle slaapkamers worden opnieuw gestuct en krijgen een nieuwe laminaatvloer. Ook wordt de open haard uit de woonkamer gesloopt. Daarnaast proberen we ook nog dagen 'gewoon' met de jongens thuis te zijn, wat meestal betekent dat een van ons alsnog in het nieuwe huis aan het klussen is. Want 30 april dragen we ons huidige huis over aan de nieuwe bewoners. Druk dus.

Hieronder wat foto's van de verbouwing tot nu toe. Gisteren zijn de stucadoors begonnen, dus het begint al iets meer vorm te krijgen. Daarentegen heeft de vloer weer wat vertraging opgelopen, dus of we het gaan redden blijft de vraag. Er wordt veel flexibileit gevraagd van ons gezin en onze familie en bekenden. We zijn heel blij met alle hulp die we krijgen (en al gekregen hebben).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.