Doorgaan naar hoofdcontent

Leeuw

Al weken gaat het hier in huis over zijn kostuum. Eigenlijk gaat het niet eens over carnaval, maar wel over 'wat hij wil worden'. Lars wil leeuw zijn met carnaval.

Een gekocht kostuum vind ik niet leuk. Niet uniek. Te saai. Dus ik bedacht hoe ik snel en simpel een leeuw van onze jongeman kon maken, zonder dat het zelfs duur hoeft te zijn. Op de markt haalde ik een half metertje bruin nepbont voor 7,50 euro. Uiteindelijk gebruikte ik daarvan zelfs nog niet de helft.
Ik maakte twee beenwarmers met wat elastiek die ik nog had liggen. Naaide een staart aan een elastiek voor rond zijn middel. Aan een oude gele trui naaide ik een bontkraag en bont-'borst'. Onze Lars wordt de koning van het woud.

Mijn lieve zus maakte ook nog een mooie haarband van vilt, naar dit idee van Pinterest. Zodat hij zelfs zonder de capuchon helemaal leeuw kan zijn. Nu nog oefenen met sminken....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.