Doorgaan naar hoofdcontent

Weekkalender peuter

Van een van mijn 'twitterouders', zoals ik ze noem, zag ik de weekkalender die ze heeft gemaakt voor haar kinderen om aan te geven welke dag het is en welke vaste activiteiten er door de week zijn(Bedankt, Eva).

Ik gebruikte het idee om zelf ook een weekkalender te maken. Elke dag een andere kleur en een toplaag van plastic. Je kunt natuurlijk ook alle losse dagen lamineren, maar ik heb geen lamineer-apparaat. Ik gebruikte overheadprojectvellen die ik nog had liggen om de dagen op te plakken.
 


Op kleine wasknijpertjes plakte ik het logo van het kinderdagverblijf en de foto's van de beide sets opa en oma, omdat die regelmatig oppassen. Op deze manier kan ik die nog verschuiven, want als de zeeman thuis is, hebben we geen opvang of oppas nodig op de dagen dat ik werk.

De foto van onze jongens knipte ik in een pijlvorm om aan te geven welke dag heb is.

Omdat het een plastic laag heeft kunnen we ook nog plaatjes met een plakbandje gebruiken, mochten er in de toekomst nog vaste dingen bij komen. Hopelijk helpt dit Lars om beter te weten welke dag het is, en wat er van hem verwacht wordt en meer rust te hebben in de vast indelingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.