Doorgaan naar hoofdcontent

T-shirt quilt

Al vorig jaar zomer bedacht ik dat ik van al onze oude festivalshirts (vooral van Paaspop), bandshirts, threadless-shirts en andere oude shirts een t-shirt quilt zou gaan maken. En dus begon ik vrolijk aan het knippen in t-shirts. Ik knipte allemaal dezelfde vierkanten en naaide deze vervolgens in stroken aan elkaar.

 Maar zoals zo vaak bij mijn projecten, verloor ik mijn interesse en belandden de stroken op een stapeltje achter in de kast. Onlangs, bij het opruimen, kwamen ze allemaal weer te voorschijn. En met een koude winter in het verschiet, bedacht ik met dat het een mooie sprei zou worden voor Lars' peuterbed. Mijn moeder had nog een oud dekbed liggen, en zo kreeg het project vorm.

En nu is ie af en ik word er bijna een beetje nostalgisch van. Al die shirt zijn meestal van gezellige festivals en mooie concerten die we bezochten. En zo slaapt onze peuter straks warm onder 'onze herinneringen'.

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.