Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu week 44

Week 43 waren we een aantal dagen aan boord bij manlief, waardoor de weekboodschappen snel gedaan werden door zusje S. en we veel makkelijk en diepvries aten. Maar voor week 44 maken we weer een weekmenu.

De herfst heeft echt zijn intrede gedaan, dus dan is het wat mij betreft tijd voor pompoen. Ik vond een recept voor stoof met pompoen, wat me erg lekker leek. De overgebleven pompoen gaat dan zeker de soep in, waarvan ik het recept vorig jaar al op het blog zette. Waardoor ik voorlopig weer van allebei een voorraadje in de diepvries heb. In feite kook ik namelijk voor mezelf alleen, want de portie die onze peuter eet is niet noemenswaardig.

Het wordt ook weer echt tijd voor hachee. Ik gebruik daarvoor mijn moeders recept, wat zij weer heeft van de 'huishoudschool'. Ik zal het van de week op het blog zetten. Erbij eten we graag aardappelpuree en rode kool.

Voor de woensdag en vrijdag haal ik vaak iets makkelijks in huis, of ik haal iets uit de diepvries. Want als ik klaar ben met werken en de kinderen van het dagverblijf heb gehaald, is er meestal weinig tijd om nog (uitgebreid) te koken. Beide kinderen willen dan eten; en koken met een kind aan de borst vind ik erg riskant. Op mijn dinsdagse werkdag eten we, heel chique, mee met mijn ouders, omdat de kinderen dan ook daar zijn de hele dag.

Omdat alle peuters, inclusief die van mij, dol zijn op risotto maak ik weer eens risotto met spinazie en noten. Ik heb het originele recept van Allerhande, maar mijn eigen versie is zonder kookroom en met een scheutje soyaroom, regelmatig met verse spinazie, en met minder noten en kaas, want anders vindt peuter het minder lekker. Soms bak ik een stukje vis erbij, of een snitseltje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.