Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza

Koken doen we graag, zowel de zeeman als ik. En we betrekken Lars er nu ook bij.
Vandaag maken we pizza. Niet uit een pakje, want we zijn niet zo van de pakjes, en het eigenlijk net zo makkelijk zelf gemaakt. En veel lekkerder, naar mijn mening.

Pizzadeeg
Ingredienten: (voor 2-3 personen)
300 gram bloem
4 eetl olijfolie
1 zakje gedroogde gist
150 ml lauwwarm water

Werkwijze:
Doe de ingredienten in een kom (in bovenstaande volgorde) en mix door elkaar met een mixer met deeghaken
Kneed er vervolgens met de hand een glad deeg van
Laat in een kom rijzen met een doek erop gedurende 45 minuten
Rol het deeg uit met een deegroller, beleg met je favoriete pizzabeleg en bak 30 minuten op 220 graden in de oven.


Wij beleggen onze pizza graag met tomatenketchup, anderen gebruiken tomatenpuree. Ik heb er graag gehakt met uien op (wat ik van tevoren bak). Verder tomaat, paprika, chorizo en kaas, deze keer. Maar we gebruiken ook vaker: champignons, broccolli, of ananas en ham. Kaas altijd al laatste erover. En nu had ik verse basilicum, dus dat ook erover... Heerlijk!

En de peuter vind het leuk om te helpen en zijn eigen pizza te beleggen, en lekker om op te eten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.