Doorgaan naar hoofdcontent

Dassen

Toen zussen en ik onlangs op een shop-expeditie waren, viel het ons op hoeveel leuke gebreide ronde sjaals en dassen er in de winkel hingen. Zussen hadden hun oog er meteen op. En natuurlijk riep ik dat ik dat veel makkelijker, leuker en goedkoper zelf kon maken. Dus kozen de zussen de kleuren wol en ging ik aan de slag.

Voor zusje. maakte ik een mooie open das in herfsttinten met Drops Eskimo, kleur 27 'Roest'. Ik gebruikte hiervoor het patroon van Kathleen Sam, maar zette 35 steken op met haaknaald 10 en breidde tot ik 5 bollen op had. De uiteinden van de das zette ik aan elkaar vast.

Voor tweelingzus maakte ik een das in 'basketweave' met Drops Eskimo, kleur 10 'Wijnrood'. Ik zette 27 steken op en volgde deze tutorial. Ook deze das maakte is 'rond' door de uiteinden aan elkaar te naaien.
Dassen gebreid en klaar, leuk kadowrapje erom. Nu liggen de dassen klaar om kado te geven. En ik ben uiteraard ook alweer begonnen aan een eigen das. Het wordt een grijze, zodat ie overal bij past met dit patroon. Wordt vervolgd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.