Doorgaan naar hoofdcontent

Courgette-mosterdsoep met gerookte zalm

Alweer courgette? Jazeker, alweer courgette. Het is nou eenmaal seizoen, en erg lekker! Deze keer een recept voor soep, waarvan het idee kwam van mijn zeeman.

Courgette-mosterdsoep met gerookte zalm

Ingredienten:
1 courgette
1 kleine ui
2 eetl mosterd (ik vind de pittige het lekkerst)
1 liter bouillon (groentebouillon bijvoorbeeld, van een blokje)
200 gram gerookte zalm
3 stengels bosui
1 potje slagroom of (zoals wij het doen) 1 pakje soyaroom
1 eetl (olijf)olie

Werkwijze:
Snijd de ui en courgette in stukjes
Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui en de helft van de courgette
Pureer de ui en courgette met een staafmixer (eventueel met wat bouillon alvast, dat gaat makkelijker)
Voeg de mosterd en (de rest van) de bouillon toe en breng aan de kook
Snijd de gerookte zalm in reepjes en de bosui in ringetjes
Voeg de andere helft van de courgette toe en kook even door
Voeg de (slag)room toe
Doe de soep in de kommetjes en voeg de gerookte zalm en bosui toe
Eet smakelijk!

En oja, heb je een moeilijke groente-eter erbij; pureer dan alle courgette!Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.