Doorgaan naar hoofdcontent

Oranje-groene aardappelsalade

In de vorige blog al een snel overgerecht, en nu een snelle aardappelsalade. Ook gezellig met het bord op schoot voor het voetbal, al zul je ons dat niet zien doen. Het gerecht is enigzins gebaseerd op een Jumbo gerecht wat je hier vindt.

Oranje-groene aardappelsalade

Ingredienten: voor twee personen (en een peuter)
300 gram kleine krieltjes
150 gram diepvrieserwtjes (voor de haastigen gebruik een potje of blikje erwten en kook ze niet)
1 oranje paprika
1 bakje hamblokjes
2 eetl creme fraiche
1 eetl fritessaus
2 eetl yoghurt
peper (en zout)
peterselie

Werkwijze:
Kook de krieltjes en de erwtjes conform gebruiksaanwijzing en laat goed afkoelen
Snijd de paprika in reepjes
Voeg de ingredienten bij elkaar
Maak een dressing van de creme fraiche, frietsaus en yoghurt
Roer de dressing met wat peper (en eventueel zout) door de salade
Serveer met wat verse peterselie
Je kunt de salade ook van tevoren maken,en bewaren in de koelkast; voeg dan pas net voor het serveren de dressing toe.
Eet smakelijk!


Voor een wat uitgebreidere salade kun je ook stukjes ei toevoegen. Of voor de een frissere variant wat stukjes augurk, zoals in het originele Jumbo recept.

Zie mijn favoriete recepten op Pinterest:
Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.