Doorgaan naar hoofdcontent

Makkelijke ovenpasta

Eind mei is onze tweede zoon Dio geboren. Hij is een lieve mooie baby met veel honger. En nu de zeeman weer de zee op is, is het daarom erg makkelijk om de avondmaaltijden simpel te houden. Zo heb ik genoeg tijd voor allebei mijn jongens. Maar ik kook nog steeds het liefst met verse groenten en dat kost toch vaak tijd. Maar sommige van de succes-recepten die Lars ook graag eet zijn juist erg simpel.

Tortellini uit de oven

Ingredienten: voor twee personen (en een peuter)
125 gram tortellini met kaasvulling
1 bakje spekreepjes
1 courgette
1 ui
1 teentje knoflook
1 blik gesneden tomaten
peper
oregano
twee handjes geraspte (belegen) kaas

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
Breng water aan de kook en kook de tortellini beetgaar (een paar minuten minder dan de bereidingstijd op de verpakking)
Bak de spekreepjes aan
Snijd de courgette, ui, en knoflook in kleine stukjes (knoflook kan ook de door de pers) en voeg toe
Bak de groenten even door en voeg dan de tomatenstukjes toe
Breng op smaak met peper en wat oregano
Doe de gekookte tortellini in een ovenschaal, voeg het groentenmengsel toe en roer door
Doe de geraspte kaas erover en schuif in de oven
Bak het geheel ongeveer 20 minuten tot de kaas een lekker korstje heeft

Je kunt het gerecht ook van tevoren klaar zetten. Doe het dan wat langer in de oven zodat het geheel goed verhit is.


Bekijk mijn favoriete recepten op Pinterest.
Reacties

  1. Bedankt Mascha. Ik heb het doorgenomen en lijkt me wel wat. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.