Doorgaan naar hoofdcontent

9 tips voor maand 9

Wat te doen in de laatste maand van je zwangerschap? Mijn tips voor de negende maand:

1. Geef toe aan je nesteldrang en maak je huis schoon. Natuurlijk niet alles in een keer, maar hier een daar een beetje. En lukt het niet meer te stofzuigen, vraag dan gerust je partner, je moeder of je buurman desnoods.

2. Zet je ziekenhuistas klaar. Zie hier mijn tips voor de inhoud.

3. Maak de kinderkamer compleet. Hopelijk is het timmeren, verven of behangen toch echt gedaan. Doe zelf sowieso geen grote klusen meer, laat dat alsjeblieft doen door je partner of een ander. Koop dat laatste leuke hebbedingetje, knutsel nog een leuk knuffeltje voor in het ledikant, neem toch dat laatste speeltje mee. Leef je uit!

4. Koop nog een pakje voor je baby. Vooruit doe maar, koop nog dat leuke pakje dat je ziet voor de baby. Als je al veel maat 50/56 heb, doe het dan in maatje 62!

5. Maak foto's van je mooie buik. Doe het met een 'selfie', de zelfontspanner of laat een vriendin foto's maken. Zoek bijvoorbeeld op Pinterest naar mooie voorbeelen. Wil je het echt professioneel, ga dan naar een fotostudio, en laat mooie foto's maken van je buik. Zo kun je er ook nog van genieten als je baby er is. Wacht niet te lang, want voor je het weet is ie weg.


6. Ga op date met je partner. Nu kan het nog! De eerste tijd nadat je baby geboren is, heb je weinig tijd. Zeker als het je eerste kindje is, is dit een van de laatste keren dat je nog met z'n tweeen bent. Geniet ervan!

7. Verwen jezelf. Deze tip blijft ook na de bevalling voorlopig van kracht. 9 maanden zwangerschap zijn een hele klus, maar de bevalling ook, en de eerste maanden moederschap vallen heus niet altijd mee. Neem af en toe de tijd om jezelf een lekker te verwennen met een afspraak bij de schoonheidsspecialiste, de kapper of (na de bevalling) de sauna. Of ga lekker met je vriendinnen uit eten. Een relaxte mama is een relaxte baby!

8. Neem tijd voor de voorbereiding. Je kunt je voorbereiden op de bevalling door te zorgen dat je lekker uitgerust en relaxt bent. Als je daar behoefte aan hebt lees je nog een boek over bevallingen. Of over borstvoeding. Zorg dat je mentaal ook weet dat je er klaar voor bent!

9. Maak misbruik van de situatie. Krijg je voorrang bij de kassa? Houden mensen de deur voor je open? Gaan ze staan voor je in bus en trein? Glimlach, bedank en neem het ervan! Je verdient het!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.