Doorgaan naar hoofdcontent

Hoesjes voor Ikea-krukjes

Na het heerlijke zonnige Paaspop, waar ik met Lars vorig weekend rondliep, is het helaas deze zondag regenachtig en grijs. Maar niet saai, want mijn zus C. heeft mijn krukhoesjes gezien en wil voor haar Ikea krukjes ook wel zulke hoesjes. Met mijn steeds dikke wordende buik is het rustig op de bank zitten ook regelmatig een goed idee. Dus ging ik meteen aan de slag.

Ik haakte met de 'wol' van Tiger, zeg maar de Deense Xenos. Niet echt de meest makkelijker acryl om mee te breien, en hij breekt ook bij te hard trekken, dus ik zou het niet adviseren. Maar ik had een aantal bollen kado gekregen, dus ging ik aan de slag.

Ik gebruikte twee verschillende patronen van Ravelry:

 
1. Ik vond een Nederlands patroon voor een Granny-stoelhoes op Annemarie's Haakblog. Ik haakte het in mosterdgeel en mosgroen. Toen het hoesje bijna af was, bleek mijn variant toch iets te klein. Dus haakte ik in groen nog een extra rij 'hokjes' (zie rij 19-23) en daarna twee extra rijen stokjes, voordat ik de twee rijen (zie 24-25) vasten haakte. Touwtje erdoor en stoeltje 1 is klaar.


2. De tweede hoes haakte ik dus met het patroon van de Granny Mandala van 'Crochet with Raymond', om een ander patroon te krijgen. Zijn 2dctog-techniek in de tweede ronde was er weer een die ik nog niet kende; een leuke manier om granny's te maken. Ik weet niet of ik door alle Engelstalige blogs die ik lees beter ben geworden in het lezen van die haaktermen, maar ik vind Raymond's instructie makkelijker te snappen dan die van Annemarie. Ik haakte de hoes afwisselend met twee rijen rood en een rij wit.

3. De derde hoes maakte ik naar eigen inzicht.


Zusje is er blij mee, dus ik ben geslaagd in mijn missie!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.