Doorgaan naar hoofdcontent

Gehaakt kussen

Er ligt al bijna twee jaar een grote hoeveelheid zpagetti te wachten tot het een kussen of een poefje wordt. Dus pakje ik het maar weer eens uit de kast en ging aan de slag.
Ik gebruikt het patroon van van Minimel. Het is in het Frans, maar als je even googled op franse haaktermen kom je er wel. Ik haakte het met haaknaald 8, maar ik gebruikte ook namaak-zpagetti van Action en twee grote klossen waren voldoende (scheelt enorm in de kosten).Ik haakte de eerste 8 rijen in chocoladebruin en vanaf daar om en om twee rijen in grijs en donkerbruin.
Ik sloeg rijen 16 t/m 27 over, omdat ik dacht te weinig zpagetti te hebben, en ik toch een platte poef wil. Ik denk dat het kussen daardoor ook iets minder rond en meer achterhoekig is.

Ik vulde het kussen met een volle zak kussenvulling, lees: alles wat ik in huis had. En zo heeft onze jongeman een lekker zitkussen voor als hij een boek wil lezen op zijn nieuwe 'grote jongens'-kamer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.