Doorgaan naar hoofdcontent

2 jaar

Onze grote knul wordt morgen alweer 2 jaar oud. Dus geven we een verjaardagsfeestje, en daarbij kan een nieuwe outfit en een heuse verjaardagskroon natuurlijk niet ontbreken. Dus maakte ik een nieuw vest, kocht een nieuwe broek en naaide van vilt een heuse kroon. Op internet genoeg inspiratie te vinden zoals deze prachtige herbruikbare kroon. Ik maakt er een met veel oranje, want dat is momenteel Lars' lievelingskleur en staat ook nog eens leuk bij zijn nieuwe vest.

Ik gebruikte A4 formaat synthetisch vilt. Het is niet lang genoeg voor een hoofdomvang, zelfs niet van een kind, dus naaide ik doorgeknipte lengtes aan elkaar. 

In het midden een mooie twee erop. En daarna een kroonvorm knippen. Even afpassen en met klittenband een kroon gemaakt, die ook nog lekker zit.


Daarna nog de traktaties maken voor op het KDV. Ietswat gezond, maar toch lekker, haalde ik mini-krentebolletjes bij de bakker. Even googlen op 'cookiemonster printable' leverde een schitterende koekiemonster op, die geprint op blauw papier met ogen van wit papier, op een prikker werd geplakt. Stikje om de prikker, prikker in de krentenbol. Feest!
Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.