Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstboom

In 2011 had ik geen zin in de rompslomp van een kerstboom, omdat ik zwanger was van Lars. Vorig jaar kocht ik wederom geen kerstboom, maar maakte een alternatieve kerstboom van stof. En ook dit jaar heb ik geen echte kerstboom. Er is gewoonweg geen plek in ons huisje, zeker met al het kinderspeelgoed wat er nu staat. Maar gelukkig heb ik wel een manier gevonden voor een kindvriendelijke kerstboom, die niet in de weg staat, maar wel gezellig en warm oogt.

Eerst kocht ik een schildersdoek van 60 x 80 cm in de hobbywinkel, samen met groene acrylverf en een grote kwast. Ik tekende er een grote kerstboom op en schilderde de randen groen. Daarna mocht Lars aan de slag met de grote kwast. Hij had grote lol. En omdat je van een (bijna) tweejarige nog niet kan verwachten dat hij binnen de lijntjes verft, deed hij dat ook niet. Maar de kerstboom is er niet minder mooi van geworden. 

Daarna prikte ik met kerstbal-hangertjes gaatjes in het doek waar ik ballen aan hing. Ik kocht een kleine snoer led-kerstlampjes, want die worden niet zo warm, en werken op batterijen (waardoor het snoer keurig weggewerkt kan worden achter het schildersdoek). Ik prikte met een schaar gaatjes in het doek, waar ik de lampjes doorheen stak. En voila; weer een alternatieve kerstboom klaar voor de feestdagen!
Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.