Doorgaan naar hoofdcontent

De juiste manier (Speelbord / Activityboard #2)

Sommige mensen geloven sterk in een juiste manier van dingen doen. Zo is er dus ook een slechte manier om iets aan te pakken. Ik geloof sterk in mijn manier van dingen doen, zeker na anderhalf jaar moederschap. Dat wil niet zeggen dat ik achteraf niet ooit denk dat ik iets beter op een andere manier had kunnen aanpakken. Maar zoals wij zeggen 'Achteraf is mooi wonen'. Dat is nou juist het mooie; van dingen op je eigen manier aanpakken leer je, en zo pas je je eigen manier aan, tot je eigen goede manier.

Dat is ook echt iets wat ik Lars wil meegeven in zijn opvoeding; dat je gewoon mag proberen. Dat je best een keer mag vallen. Dat het ok√© is om een keer je neus te stoten. Dat je heus niet alles in een keer goed hoeft te doen. Ook niet als anderen je hebben verteld dat het beter anders kan. Dat het helemaal prima is om dingen op je eigen manier te doen! En als het fout gaat, dat je er dan van leert!

En zo zie ik Lars knutselen en prutsen met het activiteitenbord wat ik gemaakt heb (zie ook mijn eerdere post). Natuurlijk ken ik een handige manier om haakjes in en uit een oogje te halen. Maar hij zoekt het helemaal zelf uit. En dat is heerlijk om te zien.Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.