Doorgaan naar hoofdcontent

Ik neem aan dat...

Op mijn werk wordt momenteel SAP geïmplementeerd. Iedereen die al SAP heeft wenst ons sterkte, en iedereen die het van buitenaf gadeslaat wenst ons succes, en wij sappelen door.. Omdat we onderdeel zijn van een wereldwijde en grote organisatie wordt de implementatie veelal van buitenaf geleid en dat zorgt vaak voor uitdagingen aan onze kant. Het implementatie-team maakt aannames, denkt dat ze wel weten hoe 'wij' werken, enzovoort enzovoort, en dat zorgt voor problemen en veel gezucht en gevloek.. En daar komt mijn collega Willem om de hoek kijken met zijn lijfspreuk 'Assumption is the mother of all f*kups'. Het is DE spreuk geworden bij dit SAP-project voor al mijn collega's en de collega's van zusterbedrijven die ook over gaan op SAP. Uiteindelijk werd het zo vaak gezegd, dat we hebben voorgesteld om t-shirts te laten drukken met de spreuk. Dus als iemand weer iets aannam werd er al gezegd 'Jij krijgt ook een t-shirt', en tegenwoordig wordt er gewoon luidkeels 't-shirt!' geroepen. Tja, je moet erbij zijn, denk ik, om het te snappen...

Maar goed, ik zou mezelf niet zijn als ik geen mooie polo versierd zou hebben met mijn collega's lijfspreuk met flockfolie. Het was even werk om alle lettertjes met de hand uit te knippen, maar de lijntjes van de polo maakten het makkelijker om de letters recht op het shirt te krijgen. Willem was erg blij met het resultaat. PS. Voor het blog heb ik de foto bewerkt, maar alle woorden zijn gewoon voluit geschreven... 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.