Doorgaan naar hoofdcontent

Deur

Pinterest is een super sociaal medium voor allerlei DIY (do-it-yourself) dingen. Veel ideeën voor naaien, haken en breien komen voorbij, waarbij ik veel inspiratie op doe. Maar vaak zijn er ook DIY ideeën waar ik het punt compleet van mis.

Hoe maak je bijvoorbeeld je eigen shampoo of wasmiddel? Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat het goedkoper is om allerlei chemicaliën te kopen en die bij elkaar te gooien en zelf zeep te maken, dan gewoon even bij de Action wat zeep te halen. En stel je voor dat die Pinterest-pinners geen idee hebben wat ze bij elkaar gooien: zou je dan nog wel wasgoed overhouden na het wassen. Laat staan dat je het op je lijf zou doen...

Nog een onderwerp waar ik de schoonheid wel van zie, maar niet weet hoe mensen het doen: sloophout, oude deuren of pallets. Er worden schitterende loungebanken, plantenbedden, speelhuizen voor buiten en binnen, en kasten gemaakt met pallets. Maar waar halen mensen die pallets in godennaam vandaan? En dan werk ik nog bij een bedrijf met een redelijk verbruik in pallets (want daar staan onze compressoren op), maar die dingen zijn alles behalve gratis. Dus ik blijf me vergapen aan alle schitterende projecten die ik nooit ga maken.

Maar mocht ik ooit een overschot krijgen aan banden, of houten deuren, of wijnflessen of kurken, of oude t-shirt, of reepjes stof. Dan weet ik nu zeker dat ik altijd een nuttig DIY-projectje voor ze vindt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.