Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu

Al sinds enkele maanden hanteren wij een weekmenu. Op maandag wordt een keuze gemaakt uit de ruime selectie kookboeken, kookschriftjes of uit het geheugen van lekker recepten. Ik maak dan een boodschappenlijstje met alle benodigdheden. En heel belangrijk; ik schrijf een lijstje met het weekmenu. Dat laatste is van belang omdat ik anders dinsdag al niet meer weet, welke boodschappen is voor welk gerecht bedoeld had. 
Het grote voordeel van een weekmenu is dat ik niet snel teveel in huis haal, wat voorheen nog wel eens het geval was (geen verspilling!). Daarnaast doe ik alle boodschappen in een keer, waardoor ik tijdens de week niet meer naar de winkel hoef; dat scheelt een hoop tijd. En lest best; ik heb nog het idee dat het geld scheelt ook. Kleine boodschapjes tussendoor zorgen vaak voor meer 'lekkere' voorraad dan nodig is.

Vandaag is het de eerste dag van weer een reis voor de zeeman. Dus ik kijk vooruit naar minimaal drie maanden koken voor mezelf en de kleine man. En dan moet ik altijd weer even wennen aan de hoeveelheden die ik moet koken en het gebrek aan tijd dat ik heb om te koken. De kookboeken 'Snel' en 'Gemak' (ja, zo heten ze echt) komen dan weer snel uit de kast. Ik kijk uit naar mijn weekmenu van deze week.Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.