Doorgaan naar hoofdcontent

Overnight oats / Havermoutyoghurt

Op allerlei blogs op internet lees je hoe ontzettend gezond het is om havermoutpap te eten. Maar ik vind het vooral ook erg smakelijk Alleen heb ik 's ochtends meestal geen zin en tijd om pap te gaan koken. Lars zit dan lekker een boterhammetje te eten, en dan wil ik fijn naast hem zitten ontbijten met mijn krantje. 

Toen kwam ik recepten tegen voor 'overnight oats'; feitelijk ongekookte havermout die een nacht geweekt heeft, waardoor hij genoeg geweld is om te eten. En dat is lekker. Er zijn recepten met allerlei vruchten, smaken en sappen, zoals mango en kokos, aardbei/banaan en het Amerikaanse pompoen/pindakaas, kers en chocolade.

Maar ik wil het graag simpel houden. Geen shia-zaadjes, geen sapjes die ik bij de natuurvoedingswinkel moet gaan halen, geen chocolade bij mijn ontbijt, geen vers fruit wat aan het eind van de week alweer bedorven is, en geen toevoeging van suiker of zoetstoffen.
Dus hou ik het op havermout, gedroogd fruit, yoghurt en melk.

Ik neem 40 gram havermout. Daarbij een 20-40 gram gedroogd fruit (zoals rozijnen, cranberry's of abrikozen). En omdat mijn schaaltje toch al op de weegschaal staat, weeg ik overige ingredienten ook af, wat natuurlijk niet zo gebruikelijk is voor vloeistoffen. Ik neem dan 100 gram melk, en 125-150 gram yoghurt (naar smaak). Even roeren en in de koelkast. En na een nachtje is 's ochtends mijn ontbijt kant en klaar! Simpel en lekker.

Zie mijn favoriete recepten op Pinterest:


Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.