Doorgaan naar hoofdcontent

Gas erop!

Geen kroning, geen oranjebitter, geen vlaggetjes en geen televisie kijken. Zelfs geen Klokrock Orange. Traditiegetrouw rijdt MC De Ketel op Koninginnedag de 'Tour de Ketel'. En alhoewel vorig jaar slecht afliep met een zus met een gebroken been, hebben we dit jaar maar weer de stoute... euh motorrijlaarzen aangetrokken. De route voert achter Volkel door richting Wanroij en Haps, langs de Maas bij Cuijk, een stukje Duitsland in. We komen door Grafwegen, wat me doet denken aan een schitterend bruiloftsfeest twee jaar geleden. Via Gennep zijn we zo weer terug in Nederland, door het prachtige gebied van Maasduinen, waar de natuur ook door heeft dat het eindelijk lente is geworden.Maar niet te lang getreuzeld, gas erop en de Maas weer over. Via Broekhuizen, naar Meterik, onder Venray door boven Deurne en Gemert-Bakel door. En zo zouden we om Veghel heen weer terug zijn gegaan naar het schitterende Vorstenbosch, thuis van de Ketel. Maar wij namen een afslagje eerder terug naar huis. 

Heerlijk gereden en fijn om weer op de motor te zitten. Ook al is mijn rode Suzuki verkocht, 'onze' Triumph rijdt super fijn en het weer hielp ook mee aan een schitterende dag. Toch weer vaker doen, gas erop!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.