Doorgaan naar hoofdcontent

Zusje

Vriendje S. heeft een zusje gekregen. Haar mama en papa waren op het eind een beetje ongeduldig geworden. Ze liet dan ook lang op zich wachten. Maar dat zorgde voor nog meer knutselplezier en voorbereidingstijd voor onze kadootjes. Ik haakte een mooie grote mand van Zpaghetti, van deze tutorial, om alle kadootjes in te doen. ZusC maakte wat leuke babykadootjes (zoals dit lintjesdoekje en deze knuffel), ik breide en haakte een babydeken in grijs en roze, en 'flockte' een tof shirt voor de nieuwe grote broer (zie patroon uit Knippie).


Met nog wat gekochte artikelen hadden we de mand snel vol. Gefeliciteerd lieve mensen!De laatste jaren zijn we samen met een aantal vrienden creatief en actief geweest om voor mooie gelegenheden zoals geboortes en trouwerijen leuke borden te maken voor in de tuin. Een typisch Nederlandse traditie, zo denk ik. Ook deze keer tekende 'zusje' M. een mooie tekening en schilderden alle vrienden mee. Bedankt iedereen, maar vooral C&M voor jullie inzet!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.