Doorgaan naar hoofdcontent

Fruit en spelen

Het gebeurt nogal eens dat ik stiekem teveel fruit in huis haal. In de supermarkt zien niet alleen de peren er lekker uit, maar ook de kiwi's en de appels. En dan is het na een week of anderhalf ooit niet meer helemaal fris, maar zonde om het allemaal weg te gooien. Maar gelukkig er een oplossing in de vorm van de smoothie, de shake of de fruitmix, hoe je het ook wil noemen. En je kunt peren en appels ooit gerust in de blender gooien en invriezen (zonder te koken). 
Vanochtend vond Lars zijn kiwi's te bitter, en dan komt zo'n perenmoesje heel goed van pas. Kiwi's in de staafmixer, snel even de perenmoes in de magnetron ontdooid en erbij gevoegd en klaar is onze fruitmix! Who needs 'kant-en-klare-prakjes', dit is heerlijk! Lars en ik zijn allebei dol op smoothie's. Vooral met een rietje! Voor mezelf vind ik een scheut yoghurt erbij ook lekker, maar Lars krijgt al genoeg melkproducten binnen op een dag. 
En zo is vader-de man (in tegenstelling tot moeder-de vrouw) een paar dagen de deur uit voor een cursus van de zaak, en kunnen de kleine man en ik lekker samen spelen. Hij haalt weer een keer het oude spelletje uit de kast met de Pringles-bus dat ik een tijdje geleden maakte. Gleuf in de deksel en knopen erin (grote knopen, in verband met doorslipgevaar). Het idee 'jatte' ik bij Joel die een schoenendoos gebruikte, een doe-het-zelf vader met een super leuk blog. Heerlijke maandag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.