Doorgaan naar hoofdcontent

Kokje

Lars' vriendje S. wordt deze week 2 jaar, dus moest er kadootje worden gefreubeld. S. heeft van Sinterklaas een keukentje gekregen en zijn favoriete voorwerp op dit moment is een pan. Hij sleept de pan overal mee naar toe; in bad en in bed als hij het mag van zijn mama. Dus kon ik het niet laten om hem de kans te geven als een echt kokje voor de dag te komen. Ik naaide een schort voor hem, van deze tutorial. Maar ik gebruikte rondom wel zelfgemaakt bias-band (met mijn nieuwe bias-band-maker) om het schort af te maken. Ottobre maakte het me erg makkelijk door in het nieuwste nummer een kokskostuum te printen, compleet met koksmuts. Ik gebruikte hun vrolijke vorkprint, met flockfolie (strijkvelours) maakte ik de print op de schort en de koksmuts.Als laatste maakte ik de set compleet met twee pannenlappen. Twee vierkante lapjes katoen met een laagje fiberfill ertussen; lusje eraan en klaar. Zo kan ons kokje aan de slag!Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.