Doorgaan naar hoofdcontent

Fotoboek

Omdat Lars 1 jaar werd op 5 januari ben ik een tijdje geleden al begonnen aan een fotoboek van zijn eerste jaar. En niet voor mezelf, nee, voor Lars. Als kadootje voor zijn verjaardag. Ik zag het idee op een blog van Soulemama (wat ik natuurlijk vond via Pinterest). Nou heeft Lars natuurlijk geen broertjes of zusje, dus ik besloot alle opa's en oma's en tante's en ooms en natuurlijk zijn favoriete neefje F. en nichtje V. en vriendje S. erin te zetten.

Als eerste maakte ik van foto transfer papier printjes op wit katoen. De foto's bewerkte ik via Picmonkey (wat helaas tegenwoordig niet meer gratis is... GRRR), omdat ik een Instagram-look wou.Daarna maakte ik een voorbeeld boekje op een stukje papier, zodat ik wist welke foto op welke pagina moest. En knipte ik stukken stof op de gewenste maat; ik koos 25 x 50 cm (en ik knipte aan alle kanten 1 centimeter naad). Mijn uiteindelijke boek wordt dus 25 x 25 cm.

Daarna naaide ik op een voorkantpagina de foto's, en op de achterkantpagina de foto's, maar dan vast aan een stuk fiberfill. Op deze manier lijken sommige foto's in het boek een beetje gequilt. Ik naaide de voorkantpagina en achterkantpagina met de goede kanten tegen elkaar (en liet een rand open). Draaide de boel weer naar de juiste kant en stikte de hele pagina rondom af. 
Op de eerste pagina maakte ik met flock-letters LARS naam. En natuurlijk naaide ik mijn rockinmum-labeltje tussen de achterzijde. Een dubbel stiksel om de drie pagina's in het midden aan elkaar te maken, maar toch de mogelijkheid tot makkelijk bladeren te geven.Ik ben zo benieuwd naar Lars' reactie...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.