Doorgaan naar hoofdcontent

Bijna kerst

Dit jaar duurde het wat langer dan andere jaren om ons huisje in kerstsferen te brengen. En ik heb het idee dat meer mensen daar last van hebben. Vinden jullie ook niet dat de kerstbomen wat trager verschijnen dan anders? Ik zag afgelopen week nog lang niet zoveel lichtjes achter de ramen als andere jaren, had ik het idee. 

Maar goed, nu is het dan eindelijk versierd. 
Zoals ik al eerder blogde heb ik dit jaar geen echte kerstboom, zoals andere jaren, maar een stoffen exemplaar. Afgelopen week legde ik er eindelijk een zoompje in en hing ik 'm op.
Vandaag had ik de tijd om de kerstversiering erin te hangen. Van papier dat wel, en in rustige kleuren.

KerstboomKerstballen


 De krans aan de keukendeur maakte het af.
Deurhanger

En mijn moeder maakte voor op de voordeur een schitterende kerstkrans. Wat een mooie binnenkomer!


Deurhanger


Misschien moet ik mijn sneeuwvlokken nog maar eens opzoeken van vorig jaar..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.