Doorgaan naar hoofdcontent

High Tea

Morgen heb ik thuis een klein feestje voor 'de meiden'. Met zelf bakken en kokkerellen en maken we morgen een 'High Tea'. Dus sta ik vanavond in de keuken scones te bakken en muffins.

Ik wist trouwens niet hoe simpel het was om scones te bakken; ik vond het recept natuurlijk op Allerhande. En voor de muffins gebruikte ik het recept wat ik op mijn verjaardag al probeerde. Als laatste bakte ik nog wat gingercookies, waarvan ik het deeg onlangs kant-en-klaar vond bij Ikea (wat een geniaal idee!). Ik bakte hartjes-koekjes met de deeguitsnijder die me altijd zo herinnert aan toen ik klein was, omdat mijn moeder precies dezelfde heeft.Nu ligt mijn kleine man net anderhalf uur in bed, ruikt mijn hele huis lekker naar gemberkoekjes en heb ik mijn keuken alweer schoon. Ik bedoel maar.. wie had gedacht dat High Tea helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Dat wordt genieten morgen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.