Doorgaan naar hoofdcontent

Het ruime sop

Na heel veel weken met z'n drieen dit jaar is het toch eindelijk weer tijd voor de zeeman om het ruime sop te kiezen. Dit werkjaar was een beetje vreemd voor ons, vanwege de 'jobhop', maar dat Lars zo lang van zijn papa kon genieten was toch wel super fijn. Tot nu toe heeft mijn zeeman slechts 12 weken op een boot gezeten. Maar vandaag gaat hij weer richting Schiphol om op te stappen op de Jumbo Javelin en zijn Lars en ik drie maanden met zijn tweetjes tot in het nieuwe jaar.

Er zal wel weer meer tijd zijn voor het knutselen 's avonds. Want zonder gezelschap (om tegen aan te hangen) zit die bank toch een stuk minder lekker en vind ik het des te aardig om aan mijn eettafel lekker bezig te zijn met naaimachine en stof. En ik heb ook wat projectjes op stapel. Na wat Pinterest inspiratie kocht kocht ik afgelopen week een grote lap stof bij Ikea voor het maken van een alternatieve kerstboom voor aan de muur achter mijn eettafel. 


Kerstboom via Welke.nl

Zeker nu de box van Lars nog in de kamer staat, heb ik absoluut geen ruimte voor de grote kerstboom die ik zou willen. En daarnaast zie ik de spreekwoordelijke bui al hangen, dat Lars aan de kerstboom gaat trekken en dat het hele gevaarte boven op onze baby valt. Mij niet gezien! Gelukkig is het nog lang geen december, dus heb ik alle tijd om na te denken over het kerstboom-project.

En zoals altijd heb ik nog wel wat lapjes meer liggen om te gaan knutselen. Al kriebelde er wel iets toen ik van de week zag dat het 18 november weer stoffenbeurs is op de markt in Valkenswaard. Als er iemand zin heeft om mee te gaan lapjes-shoppen, dan zie ik mezelf wel weer gaan. 

Reacties

  1. Ik ga wel mee. Hoewel ik wel een datumprikker met wat vriendinnen heb lopen, waarvan één van de data 18 november is, dus ik kan het nog niet 100% garanderen...
    XXX Suus

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.