Doorgaan naar hoofdcontent

Sushi

Op internet  was ik al een paar keer vilten 'voedsel' (zoals deze groenten of dit overzicht van lekkers) tegen gekomen voor kinderen om mee te spelen. Leuk voor het spelen van 'restaurantje' of 'winkeltje'.

Natuurlijk is Lars daar nog een beetje te klein voor. Alhoewel ik ze natuurlijk wel bewaard heb op mijn Pinterest voor de toekomst.Maar toen ik de vilten sushi tegenkwam wou ik ze graag maken voor mijn neefje F. die zijn eerste levensjaren in Japan gewoond heeft. Gelukkig zijn er voorbeelden genoeg op internet, natuulijk van mensen die het zelf deden zoals deze tutoral, maar er zijn ook complete paketten te koop op Etsy.

Met een beetje creatief door denken kon ik wat maki, nigiri, wat edamame en natuurlijk F.'s favoriete onigiri maken. Een Tupperware cadeautje van mijn vriendin I. zorgde voor een perfecte Bento-box, waardoor de portie compleet was.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.