Doorgaan naar hoofdcontent

Kindercurry

Tot nu toe heeft onze kleine man (8,5 maand) al mijn kook-probeersels met veel smaak opgegeten. Toen ik vorige week de ratatouille maakte van de blog Koken voor mijn dochter en een beetje uitschoot met de peper, was dat geen reden voor hem om het prakkie te laten staan. Knoflook toevoegen, kerriepoeder erbij; hij vindt het allemaal lekker. Vandaag had ik nog een groene paprika over van een 'stoplicht' en haalde daar een zoete aardappel bij voor een lekker gerechtje.

Kindercurry
Ingredienten: genoeg voor twee porties
1 klein uitje
1 grote zoete aardappel/pataat
1 groene paprika
1 ei
3 eetlepels kokos
200 ml water
olieWerkwijze
Snijd de aardappel en paprika in kleine blokjes en snipper het uitje
Verhit de olie in een pan en roerpak de groenten
Voeg het water en kokos toe en laat 10 minuten pruttelen (de groenten moeten zacht worden) met de deksel op de pan
Laat eventueel wat overtollig vocht verdampen door nog even door te koken zonder deksel
Bak in een apart pannetje een kleine omelet van het geklutste eitje
Voeg eventueel wat kruiden toe aan het groentenmengsel zoals kerriepoeder of wat (verse)korianderblaadjes
Snijd de omelet in kleine stukjes, meng het met het groentemengsel en serveer

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.