Doorgaan naar hoofdcontent

Eten voor m'n kleine man

De eerste maanden van mijn kleine man stonden volledig in het teken van eten. Zijn eten wel te verstaan. Ik heb 6 maanden borstvoeding gegeven, waar ik vele uurtjes mee zoet was. Daarnaast was eten een van mijn favoriete bezigheden; gezond, lekker maar vooral veeeel, om op gewicht proberen te blijven (borstvoeding vroeg veel van mijn lichaam).

En nu staat weer veel in het teken van eten. Ik heb er lol in Lars zoveel mogelijk smaken te laten ontdekken. Brocolli, bloemkool en wortels gingen natuurlijk als eerste op het menu. Maar ook (zoete) aardappel, pastinaak en snijboon gaan er in als koek (als hij zou weten wat koek is). Nu zijn we, met zijn 7,5 maand, toe aan combinaties en het toevoegen van af en toe wat ei, vis of vlees. Maar groenten blijven favoriet...

Gegrilde paprika met bruine bonen
Ingredienten: voor circa 4 porties babyvoeding (7 maanden)
100 gram gedroogde bruine bonen
1 rode paprika
olijfolie

Werkwijze:
Week de bruine bonen minimaal 8 uur in koud water
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
Kook de bonen in een uur gaar
Was de paprika goed en snijd doormidden en verwijder zaadlijsten
Leg de paprika met het velletje boven in een ovenschaal en giet een kleine scheutje olijfolie erover
Gril de paprika circa 30 minuten in de oven terwijl de bonen koken
Haal de paprika uit de schaal en doe een paar minuten in een afgesloten pan of schaal 
Verwijder de velletjes van de paprika
Pureer de bonen en paprika samen met de staafmixer
Verdeel in porties in diepvriesbakjes of -zakjes (maximaal 3 maanden te bewaren)

Eventueel kunnen ook gekookte aardappelen of tomaten worden toegevoegd
Voor de papa's en mama's kan bovenstaande met gekruid gehakt gegeten worden (zonder te pureren natuurlijk) als zoete chili con carne.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.