Doorgaan naar hoofdcontent

Hospital Survival Kit

Mijn 'zusje' E. staat op het punt te bevallen van haar tweede kindje. Na mijn bevalling van Lars in het ziekenhuis bedacht ik me dat een aantal zaken echt essentieel zijn om bij je te hebben (waarom vertelt niemand je dat?), waar ik de volgende keer echt aan zou denken. Zo was ik bijvoorbeeld lippenbalsam vergeten; nou, je kunt echt niet zonder!

Ook al is het E. haar tweede keer; het is de eerste keer in een Nederlands ziekenhuis. En ik wilde graag een klein kadootje voor haar maken. Toen zag ik dit idee via Pinterest en mijn kadootje was een feit. Ik noem het ook maar een Hospital Survival Kit, want op een of andere manier klinkt 'Ziekenhuis-overlevings-pakket' alsof je mogelijk niet levend uit het ziekenhuis terugkomt, wat natuurlijk onnodig negatief is...

Amerikaanse ziekenhuizen zijn wat armoedig blijkt uit alle survival kits die je vind op internet; in Nederland neem je echt niet je eigen oliedoekjes-voor-de-baby mee en waterflesjes zijn gelukkig ook niet nodig. Dus gebruikte ik mijn eigen 'benodigdheden'-lijstje;
* Warme sokken (want die voeten worden koud!)
* Slaap-masker en oordoppen (als je wil slapen in een ziekenhuis is dat een goed idee)
* Lekkere douchecreme (goed voor jezelf zorgen is altijd een goed idee)
* Lippenbalsam (puf!-meer zeg ik niet)
* Desinfecterende gel (voor iedereen die met je kindje wil knuffelen)
* Gezicht-reinigingsdoekjes (lekker fris)
* Noten-repen en chocolade (voor 'papa' EN 'mama')
Het slaapmasker is van lekker zachte rode fleece aan de binnenkant en vrolijke katoen aan de buitenkant, die ik maakte via deze tutoral. 


Ik deed alles in een simpele papieren zak; die ik natuurlijk wel opleukte met 'handgeschreven' letters. 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.