Doorgaan naar hoofdcontent

15 minutes of f(l)ame?

Met het warme weer is het geen overbodige luxe om niet te lang boven het fornuis te hoeven sloven op een lekkere maaltijd. Nou is een heerlijke frisse salade natuurlijk heerlijk, maar een simpel eenpansgerecht gaat er bij mij ook altijd in. Ik ben sowieso liefhebber van 'warm' eten. Een van mijn favoriete eenpansgerechten is de pasta met zalm. Dit recept is volgens mij op internet in vele vormen te vinden, en door mij ook maar gekopieerd van vriendin V., maar hierbij mijn hele simpele 4 ingredienten variant die echt niet meer dan 15 minuten tijd in beslag neemt;


Snelle pasta met zalm
Ingredienten voor 2 personen
400 gram gerookte zalm
150-200 gram pasta (persoonlijk vind ik tagliatelle het lekkerst, maar als je dat niet in huis hebt, smaakt het met elke pasta prima)
1 potje creme fraiche (ik gebruik altijd de 'demi'-versie, dat gaat prima)
1 bosje bosuitjes

Werkwijze:
Kook de pasta gaar in ruim water
Snijd de zalm in kleine stukjes
Snijd de bosui in kleine ringetjes en was goed
Giet de pasta af en doe terug in de pan
Zet het vuur laag en voeg de zalm, bosui en creme fraiche toe en laat nog wat opwarmen 
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.