Doorgaan naar hoofdcontent

Muffins

Omdat ik morgen jarig ben bak ik muffins voor mijn visite. Lekker makkelijk te eten uit het handje, dus geen afwas van gebaksbordjes en -vorkjes. Ik deed van de week al boodschappen, maar wist nog niet precies wat ik zou gaan maken. Dus gewoon zelfrijzend bakmeel, bastersuiker, witte en pure chocolade, lemoncurd en nog wat lekkers in huis gemaakt. 

Muffins zijn erg makkelijk te maken; je hebt niet eens een mixer nodig. Met een garde of zelfs met een lepel kun je het beslag heel makkelijk mengen. En voor simpele muffins heb je vaak alle ingredienten al in huis: zelfrijzend bakmeel, suiker en melk!


Ik vond op bij The Godess Kitchen deze lekkere Lemon Curd Muffins. Ik deed ze wel 30 minuten in de oven, want ze werd niet goudbruin. En ik deed de Lemon Curd niet in de magnetron, maar gebruikte een kwast en smeerde het op de nog warme muffins.
En daarna maakt ik ook nog Chocolate Chip Muffins met chocolade-ganache topping, want die had ik nog staan van de biscuit-taarten met vulling en topping die ik gisteren bakte (om dinsdag op mijn werk te trakteren).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.