Doorgaan naar hoofdcontent

Luiertaart

Toen mijn zusje vroeg wat het nuttigste kado was dat ik had gekregen voor Lars kon ik niet anders antwoorden dan; De Luiertaart. Natuurlijk zijn er zoveel leuke kleertjes en speelgoedjes die je kado kunt doen voor een pasgeboren baby, maar er is niets zo nuttig voor nieuwe ouders als luiers in overvloed. Dus gingen we samen aan de slag voor een mooie luiertaart voor haar collega.

Je rolt de luiers individueel op en rolt er een elastiekje omheen. Daarna maak je de lagen door de luier-rolletjes op de korte kant te zetten en er een postbode-elastiek omheen te doen. Verberg de elastiek onder een lint waar je een strik in legt. Versier de taart met kleine kadootjes zoals spuugdoekjes, sokjes, schoentjes, knuffeltjes e.d. en pak in in doorzichtig folie. Nog wat vrolijke stickertjes erop plakken en klaar is je grote kado voor een kleine prijs.Reacties

  1. En het was een groot succes. De collega in kwestie was er erg blij mee en zowel zij, als de mensen in haar omgeving, waren bijzonder verbaasd toen ze hoorden dat deze luiertaart ook nog eens zelf gemaakt was. :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.