Doorgaan naar hoofdcontent

Flockfolie

Onlangs las ik op een ander blog van het gebruik van flockfolie op kleding. Ik had me misschien meteen moeten realiseren dat het een Vlaamse website was, maar ik heb me suf gezocht naar flockfolie in Nederlandse fourniturenzaken en stoffenboeren op internet, zonder resultaat. Tot ik toevallig ontdekte dat flockfolie in het Nederlands gewoon strijkvelours heet. Wat een saaie naam! Flockfolie vind ik veel interessanter klinken. Dan lijkt het of je echt iets creatiefs aan het doen bent, terwijl het eigenlijk vrij simpel is. LOL

Maar goed; wat is het. Strijkvelours is precies wat het woord zegt; een stukje velours wat je makkelijk op katoen kunt strijken. Met andere woorden; je knipt een leuk vormpje uit en strijkt dat op katoen. Zo kun je dus leuke applicaties maken op kleding. Dus ik bestelde strijkvelours bij de JipShop. En meteen maar even geprobeerd op mijn verjaardagskadootje voor het favoriete, we hebben er maar 1, neefje (resultaat volgt later).


Simpele shirtjes worden rock 'n roll!
En een leuk spijkerjasje gekocht bij Zeeman en dat op deze manier gepimpt. De figuurtjes heb ik nagetekend van monstertjes die een zoekactie op Google opleverde...

Reacties

  1. Esther (mama van favoriete neefje)11 juli 2012 om 11:11

    dit bericht had ik 'even' gemist.
    strijkvelours is een hit!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.