Doorgaan naar hoofdcontent

Winters zondags toetje

Nu het buiten vriest dat het kraakt is het altijd lekker om een ouderwets toetje te hebben na je maaltijd. De laatste weken heb ik geregeld tarwegriespudding gemaakt. Lekker met een beetje jam! Zeker nu ik van de week puddingvormen (in een 'Mona' vorm) vond in de Kookwinkel in Uden ga ik zeker nog vaker een lekker ouderwets griesmeelpuddinkje maken.

En vanavond, nu ik een avondje alleen thuis ben met Lars, kook ik rijstepap. Deze keer eens niet met bruine suiker of rietsuikerstroop, maar een beetje exotisch tintje.

Zondagavond Rijstepap
Ingredienten: voor 1 smulportie
50 gram pap-rijst
250 ml (half)volle melk
theelepel kaneelpoeder
snufje gemberpoeder
snufje citroengras-poeder
eetlepel palmsuiker of bruine suiker (iets meer als je echt van zoet houdt)
twee handjes rozijnen

Werkwijze:
Doe alle ingredienten in een pannetje en breng aan de kook
Laat 12 minuten doorkoken op laag vuur en blijf roeren
Eet smakelijk!Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.