Winters zondags toetje

Nu het buiten vriest dat het kraakt is het altijd lekker om een ouderwets toetje te hebben na je maaltijd. De laatste weken heb ik geregeld tarwegriespudding gemaakt. Lekker met een beetje jam! Zeker nu ik van de week puddingvormen (in een 'Mona' vorm) vond in de Kookwinkel in Uden ga ik zeker nog vaker een lekker ouderwets griesmeelpuddinkje maken.

En vanavond, nu ik een avondje alleen thuis ben met Lars, kook ik rijstepap. Deze keer eens niet met bruine suiker of rietsuikerstroop, maar een beetje exotisch tintje.

Zondagavond Rijstepap
Ingredienten: voor 1 smulportie
50 gram pap-rijst
250 ml (half)volle melk
theelepel kaneelpoeder
snufje gemberpoeder
snufje citroengras-poeder
eetlepel palmsuiker of bruine suiker (iets meer als je echt van zoet houdt)
twee handjes rozijnen

Werkwijze:
Doe alle ingredienten in een pannetje en breng aan de kook
Laat 12 minuten doorkoken op laag vuur en blijf roeren
Eet smakelijk!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

Buurman & Buurman

Hydrofiel doeken stempelen