Doorgaan naar hoofdcontent

Luiertas voor papa's?

Natuurlijk is alles wat je kunt aanschaffen voor een pasgeboren baby schattig en lief, het formaat vaak alleen al. Gelukkig is er voor jongetjes tegenwoordig ook veel stoere uitzet te vinden. Mij valt alleen enorm op hoe veel moeders op deze wereld het niet makkelijker maken voor de papa's om met goed fatsoen over straat te gaan. Natuurlijk valt over smaak niet te twisten, maar het lijkt mij dat er weinig vaders zonder schaamte over straat gaan met gebloemde, roze en/of 'oilily' luiertas. En dan hoor ik de moeders al zeuren over het gebrek aan enthousiasme van de vaders om achter de kinderwagen te lopen, laat staan de tas te gebruiken waarvoor ie gebruikt moet worden; luiers verschonen buitenshuis!

Gelukkig hoef je niet naar designer-internetwinkels om het verschil te maken. Een 'simpele' tas van de babyzaak om de hoek is met wat simpel stikwerk om te toveren tot een tas waar papa,  mama en uk(!), trots mee over straat kunnen.
 

Reacties

  1. Die van ons, effen blauw, is geschikt voor papa's maar saai voor mama's... bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Buurman & Buurman

Lars is helemaal gek van Buurman & Buurman (a.k.a. Pat & Mat). Als hij een aflevering kijkt zit hij te schaterlachen op de bank. Ook neefje F. is helemaal fan. F. is jarig en wordt alweer 5 jaar, en zijn moeder stelde voor om hem twee gebreide Buurman & Buurman mutsjes te geven. Dat leek me een leuk projectje.
Er zijn geen patronen voorhanden, maar na een beetje struinen op het internet en goed kijken naar een foto van de buurmannen, leek het me goed te doen. Ook voor een autodidact als ik!

De patronen voor de blauwe 'baret' en gestreepte muts met pompom vond ik via Lion Brand. De laatste muts maakte ik iets minder hoog, omdat de muts van de buurman ook niet zo groot is. 


Ik ben heel benieuwd wat ons neefje ervan vindt.


Hydrofiel doeken stempelen

Morgen 40 weken zwanger en mijn bekken wil niet echt meer mee. Gelukkig hoef ik niet vier keer per dag naar school te lopen omdat zeeman thuis is. Dus slijt ik mijn dagen achter de naaimachine en naaide ik van de week al twee matrashoezen voor op de speelzolder en een vest voor L. met dino-print.

Op de bank zitten is al niet zo'n hobby van me, maar stil zitten al helemaal niet. En toen stuitte ik van de week op Pinterest op zelf het stempelen van hydrofiel doeken en het zelf maken van stempels van een gum. Tja, toen was een tripje naar Action zo gepland en uitgevoerd. Vannacht had ik eindelijk weer eens een goede nacht, dus ging ik vanmiddag niet liggen voor een middagdutje, maar aan de slag.