Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstdiner op school

Natuurlijk was er ook voor L. voor de kerstvakantie een kerstdiner op school. De juffen hangen een lijst op bij de klas met daarop de hapjes die gewenst waren; mini-worstenbroodjes, fruitspiezen, komkommer, tomaatjes etcetera. L. wilde graag zorgen voor de toetjes. Dat leek mij ook wel een leuk idee. Op Pinterest zag ik cupcakes met rendieren voorbij komen. Alhoewel een leuk idee, had ik de voorkeur voor een echt toetje. De keuze viel op custardpudding in een klein bakje met een rendier erop.

Ik smolt een reep melkchocolade. Ik tekende op een vel bakpapier rondjes zo groot als de bakjes met custard, zodat de rendieren er bovenop zouden passen. Ik liet L. met de gesmolten chocolade rondjes maken op het bakpapier. Daarop kon hij met pretsels, oogjes en m&m's de rendieren maken. Hij vond het leuk om te doen en het lukte hem hartstikke leuk. 
Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.