Doorgaan naar hoofdcontent

Leeuw

Al weken gaat het hier in huis over zijn kostuum. Eigenlijk gaat het niet eens over carnaval, maar wel over 'wat hij wil worden'. Lars wil leeuw zijn met carnaval.

Een gekocht kostuum vind ik niet leuk. Niet uniek. Te saai. Dus ik bedacht hoe ik snel en simpel een leeuw van onze jongeman kon maken, zonder dat het zelfs duur hoeft te zijn. Op de markt haalde ik een half metertje bruin nepbont voor 7,50 euro. Uiteindelijk gebruikte ik daarvan zelfs nog niet de helft.
Ik maakte twee beenwarmers met wat elastiek die ik nog had liggen. Naaide een staart aan een elastiek voor rond zijn middel. Aan een oude gele trui naaide ik een bontkraag en bont-'borst'. Onze Lars wordt de koning van het woud.

Mijn lieve zus maakte ook nog een mooie haarband van vilt, naar dit idee van Pinterest. Zodat hij zelfs zonder de capuchon helemaal leeuw kan zijn. Nu nog oefenen met sminken....

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.