Doorgaan naar hoofdcontent

T-shirt quilt

Al vorig jaar zomer bedacht ik dat ik van al onze oude festivalshirts (vooral van Paaspop), bandshirts, threadless-shirts en andere oude shirts een t-shirt quilt zou gaan maken. En dus begon ik vrolijk aan het knippen in t-shirts. Ik knipte allemaal dezelfde vierkanten en naaide deze vervolgens in stroken aan elkaar.

 Maar zoals zo vaak bij mijn projecten, verloor ik mijn interesse en belandden de stroken op een stapeltje achter in de kast. Onlangs, bij het opruimen, kwamen ze allemaal weer te voorschijn. En met een koude winter in het verschiet, bedacht ik met dat het een mooie sprei zou worden voor Lars' peuterbed. Mijn moeder had nog een oud dekbed liggen, en zo kreeg het project vorm.

En nu is ie af en ik word er bijna een beetje nostalgisch van. Al die shirt zijn meestal van gezellige festivals en mooie concerten die we bezochten. En zo slaapt onze peuter straks warm onder 'onze herinneringen'.

 


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.