Doorgaan naar hoofdcontent

Kat voor de deur

Mijn tweelingzus C. is een echt kattenmens. Dat zeg ik op die manier, omdat ik juist helemaal geen kattenmens ben. En mijn zeeman heeft ronduit een hekel aan die beesten. Maar goed tweelingzus C. en schoonzus M. hebben twee lieve poezebeesten, waar ze dol op zijn. En dus bedacht ik een leuk zelfmaak-projectje voor surprise. Het idee kwam van Pinterest, maar helaas was het slechts inspiratie, en geen patroon.

Ik haakte voor de onderkant van de kat een cirkel met stokjes, en vervolgens met vasten rijen achter elkaar rond tot de kat de juiste hoogte had. Binnenin zit een plastic zak met (zandbak)zand en kussenvulling, waardoor de kat prima een deur tegen kan houden als deurstopper en niet makkelijk omvalt.

Door de bovenkant recht dicht te naaien krijgen de buitenkanten soort van punten, dus ontstaat de katten-oren-vorm. De staart, oogjes van vilt en knopen en mond/neus maakten het helemaal af.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.