Doorgaan naar hoofdcontent

Boxkleed

Afgelopen maanden was het opeens weer babyboom, maar alleen met jongetjes. Nadat ons eigen jochie Dio was geboren kwamen er nog een aantal jongetjes bij in onze kring van vrienden en familie. Een van de laatste nieuwe wereldburgers T. woont helaas wat verder bij ons weg, dus gaan we pas deze week op kraamvisite, terwijl hij al bijna 2 maanden oud is.
Het kadootje maakte ik al een tijdje geleden: een rupsjes nooit genoeg boxkleed. Het rupsje-nooit-genoeg stof vond ik via Noeks. Een dun dekbedovertrek van Ikea diende al vulling en is veel goedkoper dan stukken fiberfill die ik er normaal voor zou gebruiken. De andere stoffen kocht ik bij de marktkoopman. Wat extra lintjes voor de sier en klaar is Kees, nou ja, Mascha.


Natuurlijk krijgt nieuwe wereldburger T. ook een rupsje-nooit-genoeg boek erbij, zodat zijn ouders hem alles kunnen vertellen over alle lekkere dingen die het rupsje at zodat hij een schitterende vlinder werd.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.