Doorgaan naar hoofdcontent

Hachee

Omdat het toch drukker is dan je denkt, zo'n peuter en een baby, volgt nu pas het recept voor hachee. Ik maakte het toch pas vandaag, dat ook.

Mijn moeder's huishoudschool recept voor hachee

Ingredienten:
4 a 5 runderlappen
vloeibare boter (hier stond natuurlijk: margarine)
2 uien
scheut azijn (mag best een flinke scheut zijn)
2 laurierbladeren
kruidnagel (hele)
zout en peper
bloem
eventueel suiker


Werkwijze:
Snijd het vlees in blokjes, wentel door wat bloem, en bak het aan in de boter
Snipper de uien en bak ze mee
Voeg de kruiden toe en het azijn en eventueel water
Laat het vlees anderhalf uur op laag pitje stoven
Haal de laurierbladeren en kruidnagel eruit
Voeg eventueel suiker toe naar smaak

Lekker met aardappelpuree en rode kool

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.