Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza

Koken doen we graag, zowel de zeeman als ik. En we betrekken Lars er nu ook bij.
Vandaag maken we pizza. Niet uit een pakje, want we zijn niet zo van de pakjes, en het eigenlijk net zo makkelijk zelf gemaakt. En veel lekkerder, naar mijn mening.

Pizzadeeg
Ingredienten: (voor 2-3 personen)
300 gram bloem
4 eetl olijfolie
1 zakje gedroogde gist
150 ml lauwwarm water

Werkwijze:
Doe de ingredienten in een kom (in bovenstaande volgorde) en mix door elkaar met een mixer met deeghaken
Kneed er vervolgens met de hand een glad deeg van
Laat in een kom rijzen met een doek erop gedurende 45 minuten
Rol het deeg uit met een deegroller, beleg met je favoriete pizzabeleg en bak 30 minuten op 220 graden in de oven.


Wij beleggen onze pizza graag met tomatenketchup, anderen gebruiken tomatenpuree. Ik heb er graag gehakt met uien op (wat ik van tevoren bak). Verder tomaat, paprika, chorizo en kaas, deze keer. Maar we gebruiken ook vaker: champignons, broccolli, of ananas en ham. Kaas altijd al laatste erover. En nu had ik verse basilicum, dus dat ook erover... Heerlijk!

En de peuter vind het leuk om te helpen en zijn eigen pizza te beleggen, en lekker om op te eten.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.