Doorgaan naar hoofdcontent

Dassen

Toen zussen en ik onlangs op een shop-expeditie waren, viel het ons op hoeveel leuke gebreide ronde sjaals en dassen er in de winkel hingen. Zussen hadden hun oog er meteen op. En natuurlijk riep ik dat ik dat veel makkelijker, leuker en goedkoper zelf kon maken. Dus kozen de zussen de kleuren wol en ging ik aan de slag.

Voor zusje. maakte ik een mooie open das in herfsttinten met Drops Eskimo, kleur 27 'Roest'. Ik gebruikte hiervoor het patroon van Kathleen Sam, maar zette 35 steken op met haaknaald 10 en breidde tot ik 5 bollen op had. De uiteinden van de das zette ik aan elkaar vast.

Voor tweelingzus maakte ik een das in 'basketweave' met Drops Eskimo, kleur 10 'Wijnrood'. Ik zette 27 steken op en volgde deze tutorial. Ook deze das maakte is 'rond' door de uiteinden aan elkaar te naaien.
Dassen gebreid en klaar, leuk kadowrapje erom. Nu liggen de dassen klaar om kado te geven. En ik ben uiteraard ook alweer begonnen aan een eigen das. Het wordt een grijze, zodat ie overal bij past met dit patroon. Wordt vervolgd.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.