Doorgaan naar hoofdcontent

Courgette-mosterdsoep met gerookte zalm

Alweer courgette? Jazeker, alweer courgette. Het is nou eenmaal seizoen, en erg lekker! Deze keer een recept voor soep, waarvan het idee kwam van mijn zeeman.

Courgette-mosterdsoep met gerookte zalm

Ingredienten:
1 courgette
1 kleine ui
2 eetl mosterd (ik vind de pittige het lekkerst)
1 liter bouillon (groentebouillon bijvoorbeeld, van een blokje)
200 gram gerookte zalm
3 stengels bosui
1 potje slagroom of (zoals wij het doen) 1 pakje soyaroom
1 eetl (olijf)olie

Werkwijze:
Snijd de ui en courgette in stukjes
Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui en de helft van de courgette
Pureer de ui en courgette met een staafmixer (eventueel met wat bouillon alvast, dat gaat makkelijker)
Voeg de mosterd en (de rest van) de bouillon toe en breng aan de kook
Snijd de gerookte zalm in reepjes en de bosui in ringetjes
Voeg de andere helft van de courgette toe en kook even door
Voeg de (slag)room toe
Doe de soep in de kommetjes en voeg de gerookte zalm en bosui toe
Eet smakelijk!

En oja, heb je een moeilijke groente-eter erbij; pureer dan alle courgette!Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.