Doorgaan naar hoofdcontent

Oranje-groene aardappelsalade

In de vorige blog al een snel overgerecht, en nu een snelle aardappelsalade. Ook gezellig met het bord op schoot voor het voetbal, al zul je ons dat niet zien doen. Het gerecht is enigzins gebaseerd op een Jumbo gerecht wat je hier vindt.

Oranje-groene aardappelsalade

Ingredienten: voor twee personen (en een peuter)
300 gram kleine krieltjes
150 gram diepvrieserwtjes (voor de haastigen gebruik een potje of blikje erwten en kook ze niet)
1 oranje paprika
1 bakje hamblokjes
2 eetl creme fraiche
1 eetl fritessaus
2 eetl yoghurt
peper (en zout)
peterselie

Werkwijze:
Kook de krieltjes en de erwtjes conform gebruiksaanwijzing en laat goed afkoelen
Snijd de paprika in reepjes
Voeg de ingredienten bij elkaar
Maak een dressing van de creme fraiche, frietsaus en yoghurt
Roer de dressing met wat peper (en eventueel zout) door de salade
Serveer met wat verse peterselie
Je kunt de salade ook van tevoren maken,en bewaren in de koelkast; voeg dan pas net voor het serveren de dressing toe.
Eet smakelijk!


Voor een wat uitgebreidere salade kun je ook stukjes ei toevoegen. Of voor de een frissere variant wat stukjes augurk, zoals in het originele Jumbo recept.

Zie mijn favoriete recepten op Pinterest:
Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.