Doorgaan naar hoofdcontent

Makkelijke ovenpasta

Eind mei is onze tweede zoon Dio geboren. Hij is een lieve mooie baby met veel honger. En nu de zeeman weer de zee op is, is het daarom erg makkelijk om de avondmaaltijden simpel te houden. Zo heb ik genoeg tijd voor allebei mijn jongens. Maar ik kook nog steeds het liefst met verse groenten en dat kost toch vaak tijd. Maar sommige van de succes-recepten die Lars ook graag eet zijn juist erg simpel.

Tortellini uit de oven

Ingredienten: voor twee personen (en een peuter)
125 gram tortellini met kaasvulling
1 bakje spekreepjes
1 courgette
1 ui
1 teentje knoflook
1 blik gesneden tomaten
peper
oregano
twee handjes geraspte (belegen) kaas

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
Breng water aan de kook en kook de tortellini beetgaar (een paar minuten minder dan de bereidingstijd op de verpakking)
Bak de spekreepjes aan
Snijd de courgette, ui, en knoflook in kleine stukjes (knoflook kan ook de door de pers) en voeg toe
Bak de groenten even door en voeg dan de tomatenstukjes toe
Breng op smaak met peper en wat oregano
Doe de gekookte tortellini in een ovenschaal, voeg het groentenmengsel toe en roer door
Doe de geraspte kaas erover en schuif in de oven
Bak het geheel ongeveer 20 minuten tot de kaas een lekker korstje heeft

Je kunt het gerecht ook van tevoren klaar zetten. Doe het dan wat langer in de oven zodat het geheel goed verhit is.


Bekijk mijn favoriete recepten op Pinterest.
Reacties

  1. Bedankt Mascha. Ik heb het doorgenomen en lijkt me wel wat. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.